SVE ZA FASADU

DIO ASORTIMANA

Silikonske fasade

Silikatne fasade

Akrilne fasade

Fasadne boje

Edelputz

Kulirplast

Boje za beton

Fasadne lajsne

Stiropor

Fasadni stiropor

Glazurni stiropor

Xps ploče

Heraklit

Mineralna vuna

Za raspoložive modele, količine i cijene kontaktirajte nas.

Contact Form Demo (#3)

Silikonske, silikatne, akrilatne

Ove žbuke su pastozne, već pripremljene za ugradnju, a namijenjene su za dekorativnu zaštitu fasadnih površina, prije svega kao završni sloj u toplinsko-izolacijskim sistemima. Mogu se koristiti i za dekorativnu obradu unutarnjih površina.

Izrađene su od ekoloških sirovina, akrilnih veziva i mineralnih punila. Sadrže specijalne dodatke koji štite fasadu od pojave plijesni i algi. Final akrilnu i silikatnu žbuku odlikuje visoka čvrstoća, dobar prihvat za podlogu, visoka parapropusnost i vodoodbojnost. Otporna je na sve atmosferilije i UV zrake.

U ponudi su žbuke zaribane i zaglađene strukture. Proizvode se u bijeloj boji, ali primjenom Top Mix  sistema za nijansiranje može se dobiti čitav niz nijansi. U ponudi  su u granulacijama 1,0 mm, 1,5 mm i 2,00 mm.

Fasadne boje

U zavisnosti od podloge, kupcu uvijek predlažemo premaz koji po svojim tehničkim svojstvima najbolje odgovara karakteristikama podloge na koju se boja nanosi.

– Standardna fasadna boja
– Mikroarmirajuća fasadna boja
– Silikatna fasadna boja
– Silikonska fasadna boja
Proizvode se u bijeloj boji, ali primjenom Top Mix sistema za nijansiranje može se dobiti čitav niz nijansi.

Edelputz

Koristi se kao završno-dekorativni mineralno strukturirani malter za fasade, unutarnje površine i stropove. Karakterizira ga iznimno dobra prionjivost na podlogu, visoka postojanost u svim klimatskim uvjetima, paropropusnost, vodoodbojnost, kao i široka mogućnost postizanja željenog dekorativnog izgleda. U ponudi su u granulacijama 1,5 mm i 2,00mm.

 

Kulirplast – mramorni granulat

Dekorativna žbuka na bazi akrilnih veziva i višebojnih mramornih granulata za obradu vanjskih i unutarnjih zidnih površina najčešće podzida. Ima zaglađenu strukturu.

Vodoodbojna je, periva i otporna na UV zrake i atmosferilije.

Boje za beton

Boja za beton izrađena je na bazi specijalnih akrilnih polimernih veziva. Postojana je na svim vrstama vapnenih i cementnih podloga, otporna na atmosferilije i habanje.

Nudimo 10 standardnih nijansi iz naše ton karte, ali primjenom sistema TOP MIX za nijansiranje može se dobiti čitav niz nijansi iz ton karte iz Chromos Svjetlost, uključujući i ton karte ostalih proizvođača, te RAL karta.

Fasadne lajsne

Fasadne lajsne izrađene su od polystyrena zaštićene sitnozrnim kvarcnim premazom. Jednostavno se montiraju i farbaju. Fasadne lajsne vašem objektu daju novu dimenziju

Stiropor kao izolacija

Zimi Vam je hladno, ljeti Vam je toplo – šta god radili, koje god toplotne ili rashladne uređaje koristili, ne možete da postignete odgovarajuću temperaturu u Vašem domu? Vjerovatno nemate dobru izolaciju. Bez kvalitetne termoizolacije Vaših zidova biće veoma teško postići idealnu temperaturu u Vašem domu. Pitate se – kako su nekada ljudi boravili u svojim kućama, kada nije bilo ovih popularnih termoizolacionih materijala kao što je stiropor? Znajte da je ljudima nekada bilo mnogo prijatnije u domovima, jer su kuće bile izgrađene od drugačijih materijala – zidovi su bili zemljani i velikih debljina (oko pola metra) što je obezbjeđivalo odličnu izolaciju. Međutim, u savremenoj gradnji više se ne zidaju zemljane kuće, zbog toga je neophodno našu noviju tehonologiju zidanja unaprijediti dodatnom izolacijom. Izolacija stiroporom je odličan način da izolujete Vaše zidove – lako se postavlja, nije skupa, a veoma je efikasna.

Heraklit

Heraklit ploče koriste se kao materijali za toplotnu izolaciju vanjskih zidova, oblaganje nosivih i potpornih elemenata, koriste se i za zvučnu izolaciju ali i kao preventivno sredstvo protiv požara.Ovdje treba spomenuti da Heraklit ploče izvrsno nose na sebi i žbuku. S obzirom na poroznu površinu one predstavljaju dobru podlogu za koju se mogu ”prihvatiti” mineralni mortovi.Primjenom heraklit ploča moguće je u potkrovlju stvoriti kvalitetan i zatvoren toplinski sloj izolacije bez postojanja toplinskih mostova i time omogućiti stvaranje podloge za nanošenje žbuke. Nanošenjem žbuke ostvaruje se snažnija i kvalitetnija zvučna izolacija prostora. Heraklit ploče mogu se sastojati od tri sloja: dvaju slojeva heraklit ploča i jezgre između njih koja se sastoji od stiropora.Ljepljive heraklit ploče mogu se koristiti u gradnji potkrovlja kao toplinski izolator. Ove ploče odlikuju dobre osobine u pogledu toplinske izolacije, one nisu zapaljive i dostupne su u različitim debljinama.

Mineralna vuna

Pored olakšanog rukovanja i skladištenja, i pored odličnih karakteristika kao što su kompaktnost materijala, koeficijent provođenja toplote, negorivsvot, hidrofobnost i sl. staklena vuna je svojom elastičnošću prirodno predodređena da se lako prilagođava svim površinama i oblicima, te da lako prijanja uz konstrukciju i instalacije čime se smanjuje mogućnost eventualnog stvaranja toplotnih i zvučnih mostova.
Ovaj izuzetni temoizolator ima različitu mogućnost primJene: od izolazcije kosih krovova i mansardi, potom tavanica i podova, do izolacije spoljašnjih zidova i fasade. Osim toga sto savršeno balansira temperaturu pa je u prostorima izolovanim ovom vunom lJeti prijatno svJeže a zimi toplo, staklena mineralna vuna pruža i odličnu zvučnu izolaciju zidova. Posebno je primJenjiva u sistemima suhomontažne gradnje sa gips-kartonskim pločama, a i lako se postavlja. Negorivost ovog materijala svrstava staklenu vunu u klasu reakcije na požar A1 – tj. negoriv materijal, a što je još važnije od kategorizacije jeste činjenica da, ukoliko dođe do požara – ovaj materijal sprječava njegovo dalje širenje.

Doboj Jug

Sarajevska 84, 74203 Doboj Jug, BiH
Tel: +387 32 694 291

Radno vrijeme:
pon - pet: 07:00-17:00h
sub: 07:00-17:00h
ned: 08:30-13:00h

Doboj

Braće Jugovića 80, 74000 Doboj, BiH
Tel: +387 53 221 412

Radno vrijeme:
pon - pet: 07:30-16:00h
sub: 07:30-16:00h