GRIJANJE I VODOINSTALACIJE

DIO ASORTIMANA

Sve za centralno grijanje

Program za navodnjavanje

Kotlove na čvrsto gorivo i pelet

Sve za podno grijanje

Peći i kamine

PPR cijevi i fitinge

PVC cijevi i fitinge

HDPE cijevi i fitinge

Radijatore i konvektore

Stiropor za podno grijanje

Alupex cijevi

Za raspoložive modele, količine i cijene kontaktirajte nas.

Contact Form Demo (#3)

OPREMA ZA CENTRALNO GRIJANJE

Centralno grijanje je vrsta grijanja u stambenim i poslovnim objektima gdje se toplina proizvodi na jednom središnjem mjestu, i ta toplina se raznosi koristeći vodu ili zrak kroz cijevnu mrežu do ispušnih izlaza (zrak), ili preko radijatora. Ponuda opreme za centralno grijanje, danas je zaista široka i raznovrsna, a to podrazumijeva različite rangove cijena i modela. Prilikom kupovine, Vi kao kupci trebate biti upoznati sa nekoliko različitih modela kako biste mogli napraviti kvalitetnu uporedu, a na krajui ispravnu odluku o kupovini. Iz tog razloga smo za Vas pripremili raznovrsnu ali ipak najjeftiju ponudu kotlova i peći na čvrsto gorivo i pelet.

Peći,kamini i kotlovi

Karakteristike kotlova i peći:
-kotao može koristit kruto, tekuće,
-visoki stepen iskorištenja kotla,
-posjeduje certifikate prema zahtjevnim ekološkim propisima,
-velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim krutim gorivom te jednostavno čišćenje i održavanje.

  • Radijatori pločasti, člankasti, kupatilski
  • Bojleri , kombinovani bojleri
  • Ekspanzione posude
  • Pumpe, plamenici, mjerna oprema
  • Termostatske glave, ventili, navijci i razdjelnici
  • Cijevi, izolacije i ovjesni pribor
  • Spojni elementi, fitinzi, press sistemi
  • Izmjenjivači

Podno grijanje

Dio radova koji se pripisuje izradi podnog grijanja nisu samo radovi koji se rade kad se izvodi podno grijanje nego su sastavni dio gradnje, radili mi ili ne to tzv. “PODNO GRIJANJE” (polaganje toplinske i hidroizolacije estriha, rubna traka), može se uračunati pod građevinske radove, čime se kalkulacijski troškovi izrade stavljaju u realne okvire.

Živite u malom stanu i radijatori vam oduzimaju prostor. Vidjeli ste predivnu ugaonu garnituru, ali je ne možete staviti u dnevni boravak jer je na tom mjestu radijator… ili ste jednostavno alergični i smeta Vam prašina. U tim slučajevima, ali i brojnim drugim, idealan ste kandidat za podno grijanje. Riječ je o estetskom i komfornom načinu grijanja bez cirkulacije prašine i suhog zraka, zdravstveno prihvatljivijem i ekonomičnijem od radijatorskog.

Ugradnjom podnog grijanja izbjegavate cirkulaciju zraka i podizanje prašine, što je važno za alergičare, podno grijanje kao niskotemperaturni način grijanja energetski je štedljivo i ekološko je u smislu smanjene emisije štetnih plinova, pogotovo u kombinaciji s cirkulacionim pumpama kao obnovljivim izvorom energije. Estetski gledano prednosti podnog grijanja su u tome što njegovom ugradnjom stvarate prostora u kojem nema grijaćih tijela poput radijatora ili fenkolia pa je održavanje praktičnije jer se čišćenjem poda ujedno čisti grijaća površina.

Što se tiče cijene ugradnje, startna investicija pri ugradnji podnoga grijanja ista je ili manja, iz razloga što za estrih svake kuće se ugrađuje stiropor, a u slučaju podnog grijanja neophodno je staviti isti (stiropor) da temperatura iz cijevi ne ide u pod (betonsku ploču koja je ispod estriha) nego u prostoriju za maksimalno iskorištenje toplote. Ljudi sve češće prilikom izgradnje ostavljaju cijevi za podno grijanje položene u glazure i nazad do razvodnih ormarica koje ostave da bi uštedjeli i na bakarnim cijevima koje su pet do šest puta skuplje.

Treba napomenuti da se dio radova koji se pripisuje izradi podnoga grijanja (polaganje toplinske i hidroizolacije estriha, rubna traka) a to su stvari koje mi i onako moramo uraditi za svoj objekat da bih prostor bio koristan za život.

Prilikom ugradnje podnog grijanja postavljamo limitere temperature za podno grijanje, te sobne termostate koji omogućavaju kontrolu temperature koja prolazi kroz cijevi podnog grijanja, a koji smo mi zadali. Kad je riječ o radu podnog grijanja, za razliku od radijatorskog koji funkcioniše na principu konvekcije topline i kružnog strujanja zraka, ono isijava toplinu ravnomjerno cijelom površinom polaganja pa možemo reći da je pod po kojem hodamo jedan veliki, ravnomjerno zagrijan radijator, gdje površinska temperatura ne bi smjela prijeći 28°C.

Konvektori

Grijanje na struju je sigurno i udobno rješenje za svaki prostor. Instalacija sistema grijanja ne zahtijeva dodatne troškove. Kako za novu gradnju, tako i za adaptacije prostora sistem grijanja sa električnim konvektorima je najekonomičniji izbor.
Konvektor radijatori omogućuju udobno, brzo i efikasno grijanje, jednostavno rukovanje i nisku potrošnju električne energije. Neizostavno, u moderne enterijere se uklapa elegantnim dizajnom.

PPR Cijevi i fitinzi

Koriste se za odvod otpadnih voda u sistemima kućne i ulične kanalizacije.
PPR cijevi i fitinzi su visokokvalitetni materijali koji pružaju pouzdanost i dugotrajnost. Njihova primjena u grijanju na struju omogućuje efikasan protok toplote, što rezultira smanjenom potrošnjom električne energije. Ovi materijali su također izuzetno fleksibilni i lako se uklapaju u različite prostorne zahtjeve.

PVC Cijevi i fitinzi

Koriste se za odvod otpadnih voda u sistemima kućne i ulične kanalizacije.

Program za navodnjavanje

Kod nas možete naći sve što vam je potrebno za navodnjavanje Vašeg vrta, plastenika ili oranice.

Doboj Jug

Sarajevska 84, 74203 Doboj Jug, BiH
Tel: +387 32 694 291

Radno vrijeme:
pon - pet: 07:00-17:00h
sub: 07:00-17:00h
ned: 08:30-13:00h

Doboj

Braće Jugovića 80, 74000 Doboj, BiH
Tel: +387 53 221 412

Radno vrijeme:
pon - pet: 07:30-16:00h
sub: 07:30-16:00h