INSPIRACIJA ZA UREĐENJE DJEČJE SOBE

Dječija soba je pravo mjesto da eksperimentišete sa bojama na zidovima. Nema baš nikakvih pravila i sve može, ako imate ideju. Naš savjet je da preferirate žive boje poput crvene, žute, plave i zelene, u svijetlim, veselim nijansama, što će sobi dati na živosti i toplini. Ako imate tinejdžera, možete se igrati i sa malo tamnijim nijansama koje će, ako su uvedene da istaknu zid, doprinijeti modernom dizajnu sobe.

Ova put izdvajamo nekoliko zanimljivih primjera, za vašu inspiraciju.


Najjednostavnije i najjeftinije rješenje je da odaberete jedan zid i ofarbate ga u neku jarku boju. To uvijek izgleda efektno, daje dubinu prostoru i čini sobu zanimljivijom, posebno ako taj zid i malo ukrasite nekim slikama ili drugim umjetničkim radovima.

Takođe, prema tom zidu ćete onda moći da uklopite i druge elemente u sobi, od namještaja do dekorativnih detalja, tako da soba bude stilski i konceptualno objedinjena. Naša preporuka je da izaberete neku od veselih boja, i to latex varijantu kako biste lakše obrisali dječije švrljotine po zidu.

Kada sređujete sobu, računate na to da nećete morati da krečite baš svake godine, kako vaše djete raste i mijenja interesovanja koji su vezani za uzrast.

Zato je možda dobra ideja da, ako je vaša djevojčica na primjer u roze fazi, uvažite to tako što ćete podijeliti zid na više dijelova i jedan dio ofarbati u roze, a druge u neke neutralne boje poput sive i plave.

Za te varijante, deblje ili tanje pruge su dobra ideja (obavezno neka deblje pruge budu roze).


Dječije sobe vas prosto pozivaju da budete slobodni i kreativni sa bojama, kao i da ih kombinujete na nove načine.

Zašto ne biste napravili, na primjer, planinu ili more ili šta god vam padne na pamet? Možete prvo olovkom iscrtati bordure, pa zalijepiti samoljepljive trake kako biste ispratili obrazac. Nije strašno ni ako malo omašite, a svakako dobijate originalan i nesvakidašnji zidni mural.

 

Još jedan zanimljiv primjer, koji nam pokazuje da nije nužno da ofarbamo ni veći dio zida, već da male intervencije mogu biti dovoljne. Možete urediti i dio iza ili oko polica na ovaj način, osmisliti neki specifičan dio prostora, kao što je ovaj radni sto.

 

Mislili ste da plafon treba da bude bijel? E pa ne mora. Možete ga obojiti u neku interesantnu boju, posebno ako je riječ o potkrovlju ili ako jedan dio plafona može da se izdvoji kao cjelina.

Takođe, ni okolne unutrašnje zidove ne morate farbati pravolinijski, možete praviti uglove ili druge geometrijske zaokrete, u zavisnosti od enterijera sobe.

 

 

 

 


Ovo je najbolji primjer koji vam govori koliko treba da se opustite i da eksperimentišete. Uzmite pet boja ako treba, što da ne!

Uz malo rizika možete napraviti neponovljiv dizajn u kom će vaše djete uživati, a u startu ćete izbjeći da vam soba ispadne dosadno i suhoparno.