BOJE U TRENDU ZA 2018. GODINU

JEDINSTVO

Globalizacija i razmjena podataka sa cijelim svijetom ima dosta dobrih strana, sa globalizacijom dolaze i negativni utjecaji kao što su širenje nacionalizma i netolerancije. Iz tog razloga čovječanstvu je neophodan osjećaj zajedništva na globalnom nivou. Ova paleta boja nas podsjeća na osjećaj jedinstva, bez obzira gdje se nalazimo, na vezu među gradovima širom svijeta poručuju iz kompanije „Sherwin-Villiams“.

Inspiracija: Zajednica, Umjetnički zanati, Roaming, Transkultura, Autohtoni obrasci

 

POVEZANOST

U „Sherwin-Villiams“ smatraju da od izbora fakulteta do radnje za hemijsko čiščenje, podaci koji nas okružuju utiču na svaku odluku koju donosimo. Današnje generacije mašu zastavom slobode i svoja iskustva i doživljaje

boje u trendu duga ideal 2018 godina

svijeta prenose putem društvenih mreža, dostupne širom zemaljske kugle.

Paleta za povezivanje počiva na inovativnim tehnologijama, ona je moderna i razigrana, a njeni tonovi donose vitalnost i inovaciju tehničke kulture.

Inspiracija: Tehnika, Produktivnost, Pop / Kultura mladih, Virtuelna realnost, Životna sredina

 

 

 

boje u trendu iskrenost duga idealISKRENOST

Posjedovanje materijalnog sve više gubi na značaju. Današnje generacije svo

je vrijednosti čuvaju na „Cloud-u“. Naši pojmovi autentičnosti su komplikovaniji. Želimo da slavimo stvari koje su prirodne, nefiltrirane, a ipak smo okuprani od strane vještačkih materijala. Ovi tonovi treba da se mešaju kako bi stvorili mir i prostor poručuju iz „Sherwin-Villiams“.
Inspiracija: Instagram, Minimalizam, Tišina, Udobnost

 

 

trend boje 2018 duga ideal