4 KORAKA KAKO SE RIJEŠITI PLIJESNI

Plijesan predstavlja ozbiljan problem. U nastavku teksta donosimo 4 jednostavna koraka za borbu protiv plijesni :

 

1. Smanjite vlagu

Plijesna je posljedica vlage, ako eliminišete plijesan, a ne smanjite vlagu odgađate pojavu crne plijesni i drugih gljivica. Uz pitanje “kako se riješiti plijesni”, uvijek možete postaviti pitanje “kako smanjiti vlagu”.

 

 

 

2. Eliminišite plijesan

Kako eliminisati plijesan? Ako već imate ove gljivice, trebalo bi ih eliminisati. Postoji nekoliko načina kako eliminisati plijesan, a najjednostavniji način je uz pomoć SK Cleaner spreja. SK Cleaner je tečni preparat za dezinfekciju i uklanjanje buđi i plijesni sa zidova, prozora i vrata, drveta, plastike, keramičkih pločica, dijelova oko lavaboa, kada i tuš kabina.

 

 

 3. Provjetravajte prostorije

Jako je važno držati prozore otvorene, kako bi se održala prirodna cirkulacija zraka kroz sve prostorije. Korištenje ventilatora poželjno je u malim i vlažnim prostorijama kao što su kupatila i kuhinje.

 

 

4. Prevencija je najbolje rješenje

Kako bi zaustavili širenje plijesni neophodno je kontrolisati vlagu. Kao što smo već naveli u vlažnim prostorijama stvara se plijesan. Kako bi se riješili viška vlage, postavite absorber vlage. Absorber vlage, spriječava vlagu, neprijate mirise i buđ.

 

 

 

Sada kada znate kako se izboriti sa viškom vlage, plijesan i druge negativne posljedice ne predstavljaju problem. Ključ je u prevenciji, spriječite nastanak povišenog nivoa vlage. Već znate da vam u tome pomaže absorber vlage, postavite ga u prostorije gdje je viši nivo vlažnosti i ne zaboravite da provjetravate sve prostorije u kući.